Otroška psihologija

on Thursday, October 8, 2020

 Otroška psihologija ni le občutljiva in krhka stvar, ampak tudi zelo zabavna. Če natančno pogledate svojega otroka, lahko vidite veliko zanimivih odtenkov. Psihologi so pripravili 10 zabavnih dejstev, ki bi lahko zanimala starše.


https://t.me/s/pws55
https://tx.me/s/pws88
https://colab.research.google.com/drive/1ryQXK9Px_VfM4Z4r-M6wEwHfSauvCnu5?usp=sharing
https://alpha.iodide.io/notebooks/5910/files/ews.pdf
https://alpha.iodide.io/notebooks/5911/files/pws.pdf

1. Po mnenju psihologov dojenček prvo ljubezen doživi pri petih ali sedmih letih. V vrtcu se otroci pogosto igrajo moža in ženo, rodijo otroke, jih vzgajajo, hodijo v trgovino, vrtec, obiskujejo, dajo v posteljo, hranijo.
2. Dekleta so običajno manj ljubosumna na starše zaradi mlajših bratov in sester, ker se narava, ki jo je postavil materinski instinkt, kaže že v otroštvu.
3. Ljubosumje do mlajših bratov in sester je običajno močnejše, če so otroci istega spola.
4. Presenetljivo je dejstvo: novorojenčke odlikujejo zvoki govora - torej fonemi, saj je sposobnost, ki mu bo v prihodnosti omogočila razumevanje domačega govora, položena v maternico.
5. Otroški nasmeh postane zavesten in usmerjen v 6-7 mesecih. Mami, očetu, bližnjim ljudem, ki jih dobro pozna.
6. Otrok sliši in zazna glas staršev še v maternici. Hkrati razume, kdaj se starši prepirajo in kdaj je v družini vse v redu. Premisli.
7. Vsaka prisila upočasni duševni razvoj otroka. To je zaključek učiteljice Marije Montessori, ki vadi.
8. Otrok se v predšolskem obdobju začne primerjati z drugimi. Takrat se zaostruje tekmovanje med otroki. Posledično so pogostejše borbe in prepiri.
9. Novorojeni otrok lahko oddaja zvoke, v resnici pa otroci začnejo zavestno uporabljati govor pri približno dveh letih.
10. Petletni otrok v povprečju reproducira 95% posebnih izrazov svojega maternega jezika. To pomeni, da se otrok rodi s prirojeno sposobnostjo obvladovanja maternega jezika.

Lahko veliko govorite o psihologiji otroka, vendar ne morete »ujeti« tistega trenutka, ko lahko nekaj spremenite. Šele čez nekaj časa si začnete zastavljati vprašanje: »Kaj sem storil narobe? Zakaj MOJ otrok ni tak kot vsi? Ne posluša me (ali noče?), Noče študirati (ali ne more?). In kaj bo iz tega raslo v prihodnosti? " Imamo praktičnega psihologa, ki bo z veseljem odgovoril na vaša vprašanja o vzgoji otrok. Z veseljem vam ponujamo tudi avtorski program za prilagajanje vašega otroka na družabno življenje. Program je namenjen otrokom od 3. leta dalje. Skladno s tem ima vsaka starostna skupina svoje posebne cilje in cilje. Pridite preverit. In samo pridite na obisk.

0 коммент.:

Post a Comment